13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România


Marţi, 13 septembrie a.c., începând cu ora 13.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău va desfăşura un simpozion la sala de conferinţe a S.C. Agricola Internaţional S.A. Bacău, cu ocazia sărbătoririi „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România” şi a 163 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, eveniment memorabil în istoria pompierilor români.

Reprezentanţii mass-media sunt invitaţi să participe la această activitate unde vor fi prezentate:

–          Scurt istoric al pompierilor din România, respectiv al pompierilor băcăuani, precum şi a rolului, a atribuţiilor şi îndatoririlor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă;

–          Evaluarea activităţilor desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău în cursul anului 2011 până în prezent;

–          Citirea mesajelor de felicitare cu ocazia Zilei Pompierilor din România;

–          Citirea ordinului de înaintare în grad, înainte de termen, a unui număr de 4 cadre militare (1 ofiţer şi 4 subofiţeri ), care s-au evidenţiat în îndeplinirea deosebită a atribuţiilor.

În acest an sărbătorim Ziua de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România cu rezultate bune şi foarte bune în toate sectoarele de activitate. Suntem conştienţi de caracterul patriotic şi umanitar al muncii ce o desfăşurăm, de răspunderile fiecăruia în domeniul său. Atitudinea noastră, a pompierilor, nu se reduce numai la cea de spectator la ceea ce se petrece în jur, ea este şi trebuie să fie cea a unor oameni de acţiune, curajoşi, hotărâţi, disciplinaţi, caracterizaţi prin simplitate şi modestie. ţara, judeţul sau comunitatea în care trăim au nevoie de aportul, munca şi lupta noastră şi au încredere în noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.