13 ofertanti la licitatia pentru reabilitarea Palatului Administrativ. Prefect Bogdanel : Această clădire emblematică pentru Bacău va avea, cu sprijinul fondurilor europene alocate prin PNRR, o a doua tinereţe

0

13 ofertanți au participat la licitația pentru reabilitarea și consolidarea Palatului Administrativ din Municipiul Bacău, acolo unde își au sediile Prefectura și Consiliul Județean. Reabilitarea acestei clădiri emblematice se va realiza cu finanțare europeană, asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a finanțării se ridică la 10 milioane euro.

Reabilitarea şi consolidarea Palatului Administrativ, obiectiv pe care l-am vizat încă de la începutul mandatului de prefect, a ajuns în etapa licitației pentru execuția lucrărilor, procedură la care avem nu mai puțin de 13 ofertanți înscrişi, astăzi având loc deschiderea ofertelor. În ultima jumătate de an, am parcurs un drum birocratic sinuos, în care am fost nevoiți să ajustăm – cu sprijinul colegilor din echipa de implementare din Ministerul Afacerilor Interne – valoarea totală a investiției, aducând-o la 10 milioane de euro, cifră care a făcut mult mai atractivă lucrarea.

Nu am fi putut ajunge în acest punct fără sprijinul constant al Consiliului Județean Bacău şi al preşedintelui Valentin Ivancea, alături de care am încheiat, încă de acum 2 ani, un parteneriat administrativ pe acest obiectiv, parteneriat în virtutea căruia CJ oferă un solid suport tehnic echipei de la Prefectură. Ne bucurăm că împreună am făcut în aşa fel încât această clădire emblematică pentru Bacău va avea, cu sprijinul fondurilor europene alocate prin PNRR, o a doua tinereţe pe care ne-o dorim cel puțin la fel de lungă ca prima, adică un secol. Patrimoniul local, mai ales într-un oraş cu puține clădiri istorice ca Bacăul, trebuie respectat, protejat şi pus cât mai mult în valoare.

Conform calendarului comunicat deja MAI, evaluarea ofertelor depuse va fi realizată pe parcursul lunii aprilie şi se va încheia prin stabilirea unui câştigător al procedurii. Dacă nu vom avea contestații, cel mai probabil în toamna acestui an – după realizarea proiectării – va începe execuția lucrărilor.” a transmis prefectul judetului Bacau – Lucian Bogdanel


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.