12 stalpi de curent arsi, dupa un incendiu de vegetatie. 1000 de clienti din Bacau au ramas fara energie electrica


Un incendiu de vegetatie care a izbucnit in comuna Barsanesti ( sat Bratesti ) a ars 12 stalpi de curent electric. In acest moment, peste 1000 de persoane nu sunt alimentate la energie electrica din aceasta cauza. Incendiile de vegetatie sunt din ce in ce mai dese si provoaca pagube insemnate. Pompierii au anuntat ca au peste 50 de interventii zilnice din aceasta cauza.

Prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel, a precizat ca institutiile abilitate vor intensifica controalele pe teren :

Inconştiența celor care incendiază deliberat suprafețele agricole loveşte din nou, cu pagube semnificative! În comuna Bârsăneşti (sat Brăteşti), flăcările au ars 12 stâlpi de lemn, peste 1000 de clienți fiind nealimentați cu energie electrică. Reprezentanții Delgaz Grid m-au asigurat că în cursul zilei de sâmbătă alimentarea cu energie electrică va fi reluată, aceasta urmând să fie deservită de 7 generatoare electrice aduse la fața locului de furnizorul de energie, inclusiv din județele învecinate.

Generatoarele vor alimenta respectivii clienți până la repararea liniei electrice afectate. Am solicitat, totodată, Delgaz să modernizeze rețeaua de distribuție prin instalarea de stâlpi din beton, mult mai rezistenți în caz de incendii. Suntem, totuşi, în secolul XXI şi stâlpii de lemn ar trebui să fie istorie! La acest moment, în zona afectată intervin lucrători Delgaz din județele Bacău, Neamț şi Suceava. Dacă nevoia o va impune, ISUJ Bacău are pregătit un generator pentru a fi deplasat, de urgență, în comuna Bârsăneşti în sprijinirea furnizării de energie către consumatorii afectați.

Vom intensifica verificările & controalele făcute pe teren – în temeiul Hotărârii nr. 34/22.03.2022 a CJSU şi a Ordinului Prefectului nr. 82/22.03.2022 – astfel încât fenomenul arderii vegetației uscate să fie combătut cu mai multă eficiență, iar inconştienții care şi-au făcut un hobby din incendierea miriştilor să fie identificați şi traşi grabnic la răspundere.” a anuntat prefectul Bogdanel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.