105 locuri de munca in politie, la nivelul judetului Bacau. Vezi cum poti deveni agent de ordine publica

0

Dacă vrei să devii agent de ordine publică, începând cu data de 1 aprilie a.c., s-a dat startul reîncadrărilor de personal (46 de locuri la nivel national) și angajărilor din sursă externă (1853 de locuri la nivel național), în vederea completării deficitului de personal existent la nivelul Poliției Române.

Cele 105 locuri pentru recrutare din sursă externă, scoase la concurs în județul Bacău sunt repartizate Posturilor de Poliție Rurală.

Dacă nu ai fost polițist, dar îți dorești, poți deveni agent de ordine publică. Nu avem limită de vărstă dar trebuie să îndeplinești cumulativ următoarele condiții:

 1. Să ai cetățenia română și domiciliul în România
 2. Să cunoști limba română scris și vorbit
 3. Să ai capacitate deplină de exercițiu
 4. Să fii apt din punct de vedere medical, fizic și psihic; aptitudinea se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne/comisiile și subcomisiile de concurs, ca urmare a examinării medicale, verificării îndeplinirii criteriilor antropometrice, existenței semnelor/tatuajelor neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară, verificării aptitudinilor fizice și, respectiv evaluării psihologice, potrivit baremelor și/sau criteriilor aplicabile.
 5. Să ai vârsta de minimum 18 ani împliniți
 6. Să ai studii corespunzătoare cerințelor postului pentru care candidezi, respectiv să fii absolvent de liceu cu diploma de bacalaureat
 7. Să ai un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate
 8. Să nu ai antecedente penale sau să nu fii în curs de urmărire penală sau de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea
 9. Să nu fi fost destituit dintr-o funcție publică în ultimii 7 ani
 10. Să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum sunt definite prin lege
 11. Îndeplinești condițiile prevăzute la art.10 alin.3 din Legea 360 /2002 privind statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, respectiv “nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizații cu character politic”
 12. Îndeplinești condițiile specific pentru ocuparea prin concurs a funcției publice cu statut special
 13. Îndeplinești criterial specific de înălțime minimum 1,65 m bărbații și 1,60 m femeile
 14. Deții permis de conducere categoria “B”

Nu se admit derogări la niciuna dintre condițiile de participare la concurs.

Ficare candidat va opta la însciere pentru un singur post din cele scoase la concurs.

Inscrierile se fac la sediul Inspectoratului de Poliție Județean – Serviciul Resurse Umane, până pe data de 8 aprilie a.c., în intervalul orar 08.00 -16.00.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.