Palatul Ghika din Comanesti, scos la vanzare pe internet

Palatul Ghika din Comanesti este la vanzare pe site-ul OLX. Acesta poate fi cumparat de la proprietarul Paltin Sturdza, cu 1,6 milioane de euro. Pe langă clădire, proprietarul vinde si parcul, care are peste sapte hectare de spaţiu verde.

Prinţul Charles a cumpărat o casă la noi. Dumneavoastră puteţi cumpăra un palat”. Cu acest text, moştenitorul familiei Ghika, Paltin Sturza, speră să găsească un nou proprietar pentru palatul cu acelaşi nume din oraşul Comăneşti, judeţul Bacău.

Anuntul a fost publicat pe OLX in aceasta luna si a strans peste 4000 de vizualizari.

Palatul Ghika a fost gandit ca o resedinta de vara a familiei Ghika si a fost proiectat de un arhitect francez pe nume Albert Galeron. Paltul Ghika are doua etaje si 22 de camere. În anul 1945, acesta a fost naţionalizat. Aici a funcţionat şcoala gimnazială şi casa pionerilor. Între anii 1988 şi 1999, clădirea a fost renovată şi de atunci funcţionează ca muzeu de artă şi etnografie.

Viorel Miron – primarul oraşului Comănești, Bacău: În urma mai multor procese s-a dispus obligarea primarului orașului Comănești să restituie în natură atât palatul Ghika, cât și parcul care are aproape șapte hectare.”  a declarat pentru digi24.ro

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here