Municipiul Bacău, în cursa pentru titlul de „Oraș european al sportului” în 2017

Orasul Bacau a intrat in cursa pentru obținerea titlului de „Oraș european al sportului” în 2017

Gian Francesco Lupatelli, președintele organizației ACES Europe și Lukas Vorel, membru în „board”-ul asociației amintite au fost prezenti in orasul nostru pentru a discuta despre candidatura Municipiului Bacău și pentru a trece în revistă evenimentele sportive ce vor fi organizate anul viitor, în ipoteza în care Bacăul va fi desemnat oraș european al sportului.

Cei doi oficiali ACES (www.aceseurope.eu) au „inspectat” facilitățile sportive de care dispune Bacăul (bazin de înot, sala sporturilor, sala de gimnastică, baza Letea, terenuri de tenis și fotbal), clubul polisportiv Sport Club Municipal Bacău, adevărată pepinieră de campioni europeni, mondiali și olimpici, precum și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău care – prin Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății a pregătit zeci de antrenori și sportivi de talie internațională.

bacau_sport

Cosmin Necula, primarul Bacaului :

„Discuțiile avute cu domnii Lupatelli și Vorel mi-au confirmat că mișcarea sportivă băcăuană dispune de un potențial semnificativ și că sportul de masă stă la baza dezvoltării armonioase a întregii comunități. Credința mea este că „sportul pentru toți” nu e doar un slogan banal, ci calea spre o viață sănătoasă și un viitor echilibrat. Copiii noștri, „generația de mâine”, au în mișcarea sportivă un exemplu de alternativă reală la viața sedentară oferită de calculator. Ca primar, voi prezenta Consiliului Local un proiect de buget în care alocările pe domeniul Sport vor creşte cu cel puţin 30 la sută, urmând să investim în dezvoltarea infrastructurii sportive din oras, infrastructură ce trebuie sa fie accesibilă tuturor celor care vor sa ducă o viaţă sănătoasă prin sport.

Mulțumesc, prin intermediul acestui mesaj, europarlamentarului Catalin Ivan, unul dintre susținătorii proiectului nostru. Cătălin a vizitat astăzi Municipiul Bacău, asigurându-ne de tot sprijinul său în demersul pe care Bacăul îl face la ACES Europe.”

sport_bacau-1 sport_bacau-2

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here