Tendințe tehnologice care vor schimba modul în care vom comunica pe internet

0

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim în secolul vitezei și al tehnologiei. Odată cu progresul tehnologic, s-au schimbat și modurile în care comunicăm, atât fizic, dar și digital!

În ultimii ani, din cauza problemelor geopolitice și pandemice, oamenii au început să lucreze tot mai mult de acasă, fiind nevoiți să-și schimbe și stilul de viață, dar și modul în care comunică pe online. În acest context, inclusiv companiile au profitat și continuă să profite de noile tendințe și progrese tehnologice pentru a-și adapta mesajele la publicul din mediul virtual, dar și modul în care interacționează angajații.

Platforme de mesagerie în timp real

Oamenii simt nevoie de a comunica mai mult ca oricând. Tehnologia ne ajută să comunicăm prin voce și video, iar platformele de mesagerie în timp real câștigă tot mai mult în popularitate. Acestea sunt folosite inclusiv pentru marketing digital, iar companiile au implementat sisteme de comunicare pentru a oferi suport clienților în timp real. Inclusiv în gambling, numeroase platforme digitale și cazinouri online, precum cazinou online NetBet, au implementat chatboți și servicii de comunicare disponibile 24/7 pentru a oferi suport clienților.

Aceste platforme colectează date despre clienți și permit companiilor să îmbunătățească experiența clienților și să ofere servicii personalizate.

Marketing prin e-mail

Marketingul prin e-mail se apropie de cea de-a 45-a aniversare, dar va continua să crească și să prospere în 2023. Pe măsură ce urmărirea și direcționarea publicului devin mai dificile, adresa de e-mail va continua să fie cea mai valoroasă în identificarea publicului. Mai multe companii vor folosi, de asemenea, e-mailul pentru atragerea de noi clienți, rămânând în același timp în conformitate cu reglementările noi și existente.

Conținut audio

Tot mai multe firme își îndreaptă atenția spre conținutul audio ca metodă de comunicare digitală. Potrivit unui raport, majoritatea angajaților ar dori să asculte un podcast care conține informațiile relevante în loc să participe la o întâlnire / conferință. Același obicei îl au și omenii, potențialii clienți ai companiilor. În drumul lor spre job sau de la job, mulți oameni preferă să asculte podcasturi informative, educative sau de divertisment.

Conținut video

Filmulețele și fragmente de conținut video reprezintă o modalitate eficientă de comunicare, fie că vorbim de comunicare în regim uzual sau comercial. Videoclipurile scurte sunt captivante și ușor de reținut, iar departamentele de marketing le-au integrat în strategia de comunicare. Să nu uităm spoturile publicitare care nu depășesc 30 de secunde. Același principiu se aplică și în mediul digital.

Fie că este vorba despre o reclamă pe YouTube, un Instagram Reel sau o reclamă pe Facebook, videoclipurile scurte oferă marketerilor un mediu accesibil pentru a intra în legătură cu publicul țintă.

Comunicarea personalizată

Comunicarea personalizată va juca un rol important în strategia de marketing a companiilor. Nu numai că oamenii sunt mai predispuși să acorde atenție conținutului care le este adresat și personalizat nevoilor lor, dar sunt, de asemenea, mai predispuși să interacționeze cu acesta și chiar să cumpere sau să solicite serviciile promovate.

 Inclusiv Inteligența Artificială va juca un rol important în comunicarea personalizată prin faptul că va gestiona un volum mare de date despre clienți și va returna către aceștia recomandări, mesaje și răspunsuri personalizate în conformitate cu pasiunile și dorințele acestora.

Concluzii

Dacă ne uităm înapoi, în anii 1990, nimic nu anticipa din ceea ce trăim astăzi din punct de vedere al comunicării și tehnologiei. În mai puțin de 30 de ani, tehnologia a evoluat impresionant de mult, inclusiv în zona de mobile și comunicații. Iar viitorul tehnologiei comunicațiilor este imprevizibile, însă oportunitățile sunt nelimitate.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.