Procurorii anticorupție percheziționează sediul Serviciului Public Județean de Drumuri, condus de Valentin Palea, „locotenentul” lui Benea

2

Perchezițiile efectuate joi dimineață, în Bacău, de procurorii DNA au vizat și sediul Serviciului Public Județean de Drumuri (SPJD), instituție subordonată Consiliului Județean (CJ) Bacău.

Acesta este condus de Valentin Palea, un apropiat al președintelui CJ, Dragoș Benea. Potrivit unor surse din mediul administrativ, DNA verifică mai multe contracte încheiate de SPJD în ultimii ani cu diverse societăți având ca obiective modernizarea/reabilitarea unor drumuri județene.

DNA a descins, joi dimineață, și la locuința șefului CJ, precum și la sediul instituției, unde – potrivit unor surse media – biroul lui Dragoș Benea ar fi fost sigilat. Conform unui comunicat dat publicității de DNA, în Bacău sunt în curs de efectuare 28 de percheziții domiciliare, fiind vizate mai multe societăți comerciale, dar și instituții administrative.

Relația administrativă Benea – Palea datează din perioada în care șeful CJ îndeplinea funcția de viceprimar al municipiului Bacău, în al doilea mandat al lui Dumitru Sechelariu, Palea ocupându-se de direcția drumuri publice din cadrul instituției edilitare. După adjudecarea președinției CJ de către Benea, Palea a fost cooptat în subordinea CJ și plasat la conducerea SPJD.

Vom reveni cu amănunte.

Comentarii

2 comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.