Oficial CDC: Rapelul la vaccinurile pentru Covid-19 poate mări riscul producerii unor efecte secundare

SUA studiaza necesitatea unei a treia doze de vaccin anti COVID19, insa au nevoie de mai multe informatii pentru a sti daca dozele suplimentare maresc riscurile producerii unor efecte secundare grave.

   

Oficialul a spus că a doua doză de vaccin pentru Covid-19 a fost asociată cu un număr mai mare de efecte secundare, sugerând că o a treia doză ar putea veni cu un risc şi mai mare.

Suntem foarte interesaţi să ştim dacă o a treia doză poate fi asociată sau nu cu un risc mai mare de reacţii adverse, mai ales în cazul celor grave, deşi rare”, a spus Jay Butler, director adjunct la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, în timpul unui briefing de presă.

Guvernul Statelor Unite nu a luat o decizie dacă să administreze doze suplimentare de vaccinuri, dar consideră că ar putea fi nevoie de ele în cazul persoanelor vârstnice sau altor grupuri în pericol să facă forme grave de Covid-19, a spus Butler.

Pfizer şi compania germană parteneră BioNTech intenţionează să solicite autorităţilor de reglementare din SUA, în termen de câteva săptămâni, să autorizeze o doză de rapel pentru vaccinul lor împotriva Covid-19, pe baza dovezilor unui risc mai mare de infecţie la şase luni după inoculare şi a răspândirii variantei Delta extrem de contagioase a virusului.

Sursa: reuters

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here