Medicii vor verifica pasagerii veniti din Italia pe Aeroportul Bacau iar cei suspecti de coronavirus vor fi transportati la caminul Colegiului „N.V. Karpen”

Luni, 24 februarie, la Prefectura a avut loc sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Temele principale de discutii au fost noul virus corona si codul portocaliu de vant.

   

Cu privire la instituirea măsurilor de prevenire a infectării populației cu virusul Corona s-a stabilit că este necesar un nivel de alertă crescut pe aeroportul „George Enescu” din municipiul Bacău și monitorizarea atentă a pasagerilor care vin din străinătate, în special din Italia. Acest lucru se datorează faptului că, în această țară, au fost raportate mai multe cazuri de persoane care au fost infectate cu virusul Corona, acolo existând o comunitate extinsă de cetățeni români, aproximativ 300.000 de persoane înregistrate oficial.

În acest sens, s-au dispus, la nivelul aeroportului internațional din Bacău, măsuri de verificare a pasagerilor care provin din străinătate, în special din Italia, de către echipe specializate de medici. În situația în care se vor identifica pasageri suspecți de a fi contaminați cu coronavirus, aceștia vor fi transportați la căminul Colegiului „N.V. Karpen” din Bacău unde vor fi monitorizați. În această clădire, au fost amenajate 50 de camere cu 150 de paturi.

De asemenea, orice persoană suspectă de infectare cu coronavirus va fi transportată în condiții de biosecuritate către spațiile de monitorizare cu unul dintre cele 5 microbuze puse la dispoziție în acest sens de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și Municipiul Bacău, acest efectiv putând fi suplimentat de îndată, dacă situația o va impune.

Referitor la urmările fenomenelor meteorologice încadrate în categoria „cod portocaliu de vânt puternic”, emis pentru intervalul 23.02.2020, ora 1700 – 24.02.2020, ora 1800, la ora 900, mai erau avariate 7 transformatoare de curent electric, toate aflate pe raza administrativă a comunei Ghimeș-Făget, și 2 stâlpi din lemn care aparțineau unui operator de servicii de telefonie. În urma analizei datelor din teren, s-a constatat că echipele de intervenție lucrau la remedierea avariilor și s-a estimat că, până la ora 1400, din cursul zilei de 24.02.2020, se va relua alimentarea cu energie electrică în toate localitățile afectate.

 

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here