Despre pariurile de tip handicap european și asiatic la fotbal

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Sunt ceva mai greu de înțeles, astfel că, nici cel european, nici cel asiatic, nu se numără printre cele mai populare tipuri de pariuri. Totuși, trebuie să spunem că pariurile de tip handicap sunt o unealtă foarte utilă pentru pariori, mai ales atunci când între protagonistele unui meci de fotbal este o diferență de valoare considerabilă. Dar practic ce înseamnă acest tip de pariu, numit sugestiv handicap? Unui meci i se acordă înainte de start o diferență virtuală de puncte. Acest lucru variază în funcție de diferența reală de valoare dintre cele două echipe. Cu cât ea este mai mare, atunci și numărul de puncte ar putea fi mai mare. Dacă sunt două echipe relativ egale, atunci și numărul de puncte este unul mult mai mic.

Handicap european este cel mai simplu de înțeles dintre aceste pariuri. Principala diferență între pariul acesta și handicapul asiatic este că în handicapul european există și varianta egalului. Astfel, variantele posibile ale acestui tip de pariu sunt 1, X și 2. Există următoarele scenarii. Dacă echipa gazdă este outsider, atunci handicap 1 înseamnă ca formația gazdă să nu piardă la diferența de puncte acordată de casa de pariuri. Dacă aceasta este de 5,5 puncte, atunci nu trebuie să piardă la mai mult de cinci puncte. Handicap 2 este un pariu câștigător dacă echipa oaspete va câștiga la o diferență minimă de șase puncte.

Handicap asiatic oferă posibilitatea de jonglare cu pronosticul, având în vedere gama mai largă de opțiuni de pariere. De regulă, acesta poate fi utilizat la case de pariuri online licențiate ONJN, cum ar fi Unibet, Betano sau Fortuna. Ele sunt trei dintre cele mai populare agenții de pariuri sportive din România, care oferă acest tip de pariu. Practic, handicapul asiatic este acel tip de pariu în care echipei gazdă i se alocă un avantaj de puncte virtual sau un dezavantaj.

Sunt mai multe tipuri de pariuri asiatic, de la -0,5 și până la +2.5. În cazul în care este semnul minus, atunci echipei mai bune înseamnă că i se scade acel avantaj virtual de puncte. Dacă nu este indicat niciun semn, automat se înțelege că echipei mai bune i se va scădea acel număr de puncte. Există 21 de astfel de tipuri de pariuri asiatic, iar pentru a înțelege mai bine cum funcționează, o să luăm exemplu un meci de fotbal dintre Everton și Manchester City, în care favorită este echipa vizitatoare:

  • Handicap 0: Victoria lui Manchester City aduce un pariu câștigător, egalul înseamnă că miza pariului este returnată. În schimb, eșecul înseamnă că pariul este pierzător.
  • Handicap +0.25: victoria oaspeților înseamnă un pariu câștigător. Dacă este egal, jumătate din miza pariului este câștigată, iar dacă Everton câștigă, atunci pariul este pierdut.
  • Handicap +0.50: Dacă oaspeții câștigă sau se termină egal, atunci pariul este câștigător. Eșecul aduce după sine un pariu pierzător.
  • Handicap -0.25: victoria lui Manchester City face pariul câștigător, remiza este jumătate din pariu pierdut, iar înfrângerea este un pariu pierdut.
  • Handicap -0.50: Dacă Manchester City câștigă pariul este câștigător. În schimb, dacă face egal sau pierde, atunci pariul este pierzător.
  • Handicap 0.75: Dacă City câștigă la două sau mai multe goluri, pariul este câștigător. Dacă City câștigă doar la un gol, atunci jumătate din miza pariului este câștigată. Dacă se termină egal sau City pierde și pariul este pierzător.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here