Comportamentul generației “Millennials” în gambling

0

Simți cum se schimbă lucrurile în jurul tău într-un ritm amețitor, mai ales când vine vorba de jocuri de noroc? Parcă nu mai seamănă cu ce știai de la unchii sau bunicii tăi, care își încercau norocul la păcănele în colțul cartierului sau rămâneau nopți întregi la o partidă de poker. Acum, totul pare mai rapid, mai agitat și, în același timp, mai puțin “glamour” decât era odată. Dacă ești parte din generația Millennials sau pur și simplu ai prieteni mai tineri care își bagă nasul în cazinouri online ori offline, probabil ai sesizat că lucrurile nu mai sunt cum erau în trecut.

Adevărul e că vremurile s-au schimbat, iar tinerii nu mai sunt atât de interesați să intre în sălile tradiționale și să-și toace banii la ruletă. Poate ai remarcat că mulți preferă să se uite la niște tutoriale despre poker gratis pe net, mai degrabă decât să dea iama în cazinourile de la periferie. Nu zic că nu-s tentați să încerce, dar te-ai întrebat de ce îi ține pe loc sau cum își aleg aceștia distracția?

Interes scăzut

Ai observat că tinerii din ziua de azi nu se mai înghesuie la jocurile de noroc așa cum o făceau generațiile trecute? Dacă înainte era “cool” să spui că te duci la o seară de poker cu băieții, Millennials par să aibă alt vibe: nu prea se mai dau în vânt după jocuri la o masă strălucitoare, cu lumițe colorate și fum gros de țigară. Te-ai întreba de ce, când încă e atâta reclamă în jur și vezi și pe net tot felul de platforme care te îmbie cu tot felul de bonusuri.

În primul rând, nu prea îi mai emoționează “magia” cazinourilor fizice. Oamenii ăștia tineri s-au cam săturat de sticle de șampanie și promisiuni de câștig rapid, fiindcă în ziua de azi ai atâtea surse de distracție la un click distanță, încât să stai la masa de joc ore întregi, printre necunoscuți, poate nu mai pare la fel de “fain”. Tu știi cum e să cauți ceva instant și să vrei rezultate rapide, iar tinerii vor să se joace în ritmul lor, fără să depună efort să se aranjeze și să meargă prin cine știe ce cartier mai select sau să aștepte să se elibereze un loc la masă. În plus, pandemia de curând i-a făcut și mai obișnuiți să rezolve totul de acasă, să-și ia divertismentul de pe laptop sau telefon.

Apoi, să știi că mulți dintre Millennials au prins vremuri grele în ceea ce privește joburile și stabilitatea financiară. Știi și tu cum e să te lupți pentru un salariu mai mare și să încerci să-ți pui ceva bani deoparte. Oamenii nu-și mai permit la fel de ușor să arunce banii aiurea, preferă să dea un ban pe experiențe pe care le pot controla mai bine. Deci, dacă nu au ocazia să se distreze într-un mod care să le aducă și un plus pe termen lung, se gândesc de două ori înainte să bage fise în aparat.

Nevoia de siguranță

Îți spun sincer, pe cât de independenți par unii tineri, pe atât de mulți dintre ei se gândesc la viitor și la siguranța personală. Nu mai e ca pe vremea altora, când se trăia clipa și se experimenta la maximum, fără prea mari griji că mâine poate n-ai din ce plăti chiria. Acum, când totul e scump, de la facturi la chirii, să arunci niște sume importante la păcănele poate părea o prostie.

Ai văzut cum e: te trezești că vrei să joci, dar te întrebi “dacă dau chix și pierd tot, de unde mai scot bani să ies la o bere sau să-mi iau un telefon nou?” Poate sună simplu, dar exact mentalitatea asta îi reține pe mulți Millennials să intre până în gât în pasiunea jocurilor de noroc. Și sincer, nici părinții lor nu sunt prea încântați să-i vadă făcând praf ce au agonisit, așa că presiunea e și mai mare.

Noile tehnologii

Că tot vorbeam de alternative, știi și tu cum e: te joci pe telefon mai mult decât apuci să faci o plimbare prin cartier. Așa că nu e de mirare că mulți tineri preferă să aibă jocurile de noroc la îndemână, pe smartphone. Să te duci la cazinou fizic parcă nu mai are același farmec, când poți să-ți instalezi o aplicație și să încerci norocul direct de pe canapea. Generația asta e obișnuită să facă totul online – de la comandat pizza până la cursuri și jocuri de strategie.

Poate ai observat platformele astea moderne care au tot felul de oferte, grafică mișto, chat live și tot tacâmul. Te joci cum vrei, la ce oră vrei, și nimeni nu se uită strâmb la tine dacă intri în pijamale. Plus că, dacă ți se pare că e prea greu, poți să cauți tutoriale pe YouTube, să vezi cum joacă alții și să-ți adaptezi strategia. Asta înseamnă că tehnologia face gamblingul mai accesibil, dar și mai puțin “spectaculos” în sensul vechi, pentru că lipsește tot show-ul și vibe-ul ăla de cazinou.

Totuși, accesul rapid la jocuri și pariuri poate fi și un dezavantaj, pentru că unii tineri riscă să stea mult prea conectați, să uite de alte activități și să-și irosească timpul (și uneori banii) în aplicații care nu le aduc nimic bun. Dar să știi că mulți sunt conștienți de pericole și aleg varianta “trial”, să testeze, să vadă cum e. Dacă nu le place, renunță rapid.

Jocul responsabil

Să știi că, deși pare că mulți tineri se dau la o parte de la gambling, totuși există un segment care încă gustă adrenalina asta. Poate chiar tu te numeri printre cei care mai joacă din când în când la pariuri sportive sau mai pui niște fise pe masă la un poker virtual. Dar generația asta a venit cu un nou concept: jocul responsabil. Adică să te distrezi, dar să nu-ți faci un obicei dăunător din asta.

Ai observat cum apar campanii peste tot, îndemnându-te să joci doar cât să te simți bine, să pui limite de pariere, să nu devii obsedat. Millennials chiar ascultă la astfel de sfaturi, pentru că mulți au mai văzut pe la alții efectele negative ale dependenței. Dacă stai să te gândești, nici nu-i așa de greu să cazi în patima jocurilor de noroc: ești stresat, pui un pariu, câștigi ceva și te gândești că poate ai prins șmecheria, iar data viitoare o să o scoți la capăt și mai bine. Doar că, repede, te trezești în gaură, și de acolo nu e de glumit.

Concluzie

Dacă stai și tragi linie, o să vezi că generația Millennials și-a schimbat mult raportarea la gambling față de cum era pe vremea altora. O parte a acestei generații se ține la distanță de jocurile clasice, iar cei care totuși se bagă preferă să fie precauți, să se joace online și să nu-și lase viitorul la voia întâmplării.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe: Google News, Facebook, Twitter X, Instagram, TikTok, WhatsApp.


Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.