Activități distractive de făcut la munte în plin sezon estival


Suntem în plin sezon estival și majoritatea românilor iau cu asalt litoralul românesc, dar își programează și vacanțe în țări precum Turcia, Grecia sau Bulgaria. De multe ori asociem vara cu plajă, relaxare și scăldat în apa mării.

Însă vara poate fi un bun prilej să descoperim și muntele. După cum știți, România este o țară Carpato-Danubiano-Pontică. România este o țară carpatică pentru că pe teritoriul ei se desfășoară 2/3 din lanțul Munților Carpați. România este o țară Danubiană pentru 1075 de kilometri din Dunăre se află pe teritoriul României. Totodată, România este o țară pontică pentru că are ieșire la Marea Neagră, lungimea țărmului românesc fiind de 245 km.

În acest context, putem spune că românii sunt privilegiați și ar trebui să se bucure de faptul că pot avea să meargă la munte și la mare în orice sezon. Cel puțin muntele este ofertant și în plin sezon estival. Există numeroase activități ce pot fi practicate la exterior, în zonă de munte.

În România au apărut numeroase piste de bob pe șine, dar și tobogane alpine. Bobul poate fi o activitate distractivă pe toată perioada anului. Acest tip de săniuș s-a dovedit a fi remarcabil în zonele montane din Europa, Asia și America, unde îmbunătățește oferta oaspeților nu numai vara, ci și iarna. Inclusiv in Emiratele Arabe Unite există o astfel de șină de bob.

Toboganul alpin, recunoscut ca tubing, este un tobogan special ce poate fi utilizat pe toată perioada anului. Cu ajutorul unui colac mare, turiștii se pot da pe pista acoperită cu un covor din plastic. Distracția este garantată.

În plină vară, drumețiile și plimbările prin pădurile Carpaților pot fi unele dintre cele mai simple modalități de a vă răcori, dar și de a face mișcare. În România există o gamă variată de trasee pentru drumeții. Puteți chiar să faceți un picnic în vârf de munte și nu uitați de protecția solară. Cu toate că sunteți la munte, razele soarelui sunt la fel de periculoase.

Ciclismul montan este una dintre cele mai populare activități de vară practicate în aer liber. În ultimii ani, în România au fost create mai multe trasee dedicate pasionaților de ciclism montan. Pot fi trasee pentru începători sau pentru cei cu adevărat experimentați. Important este să vă luați toate măsurile de protecție, să aveți chef de plimbare și să vă bucurați de experiență.

Pescuitul poate fi una dintre cele mai relaxante activități pe care le puteți practica la munte. În bălțile și râurile montane există numeroase specii de pești. Imaginează-ți o zi senină de vară și în față să aveți balta cu ape limpezi, fiind înconjurați de liniștea naturii. În timp ce așteptați viitoarea captură, puteți să vă relaxați cu 300 rotiri gratuite fara depunere de la cazinoro.com.

Practicarea raftingului pe râurile involburate de munte vine la pachet cu emoție, adrenalină, distracție, dar și cu multă responsabilitate alături de prieteni și cei apropiați.  O astfel de experiență poate fi completată cu o excursie în lunca râurilor, cu nopți dormite în cort și cu povești la un foc de tabără.

Călăria este o alt activitate relaxantă și distractivă ce se poate practica la munte, în cadrul unui peisaj rural. Călăria este grozavă pentru oamenii de toate vârstele! Majoritatea stațiunilor oferă multe opțiuni, inclusiv călărie tradițională, plimbări cu trăsura trasă de cai.

Pentru cei ce doresc ceva mai multă adrenalină, o plimbare cu jeepurile poate fi alegerea ideală. Există numeroase zone în care vă puteți deplasa cu mașinile 4×4 pentru a putea admira natura sălbatică.

După cum se poate observa, există numeroase activități ce pot fi practicate în aer liber, la munte, chiar și în plin sezon estival.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.