Un service auto din Bacau a prejudiciat statul cu aproximativ 300.000 euro

Politistii de investigare a criminalitatii economice au actionat pe raza municipiului Bacau pentru verificarea operatorilor economici din domeniul service-uri si dezmembrari auto.

Au fost efectuate verificari la 10 operatori economici.

In urma activitatilor desfasurate la data de 12 aprilie a.c., politistii au aplicat 5 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 36.500 de lei.

Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare, desfasurandu-se activitati de monitorizare a operatorilor economici sanctionati.

Exemplu:
In urma verificarilor efectuate la un operator economic din Bacau, politistii au constatat ca societatea comericala in cauza a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 1.300.914 lei, constand in aceea ca, in perioada 2015 – 2017, a creat un circuit economic prin operatiuni economice fictive cu o societate de colectare a deseurilor feroase si neferoase, diminuand in mod artificial stocul de piese auto prin substituirea acestora in cantitati de deseuri ce au facut obiectul livrarilor catre societatea de colectare.
Astfel s-a constatat ca piesele auto in cauza au fost utilizate efectiv in activitatea de prestari servicii / reparatii auto fara ca veniturile realizate din aceste activitati sa fie evidentiate in contabilitatea societatii.

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here