Alerta Meteo : vant, ninsori si temperaturi scazute pana duminica

Agentia de Meteorologie a emis o avertizare de vant, ninsori si racire accentuata valabila pentru intreaga tara in perioada 12 ianuarie, ora 22:00 – 14 ianuarie, ora 16:00.

Incepand din cursul noptii de vineri spre sambata (12/13 ianuarie) vantul se va intensifica treptat, la inceput in regiunile sudice si la munte, iar pe parcursul zilei de sambata (13 ianuarie) local si in centrul si nord-vestul tarii. Se vor inregistra viteze la rafala de 45…55 km/h, mai mari pe litoral si in sudul Banatului, de pana la 60…70 km/h.
Duminica (14 ianuarie), intensificari temporare ale vantului vor mai fi in Dobrogea, mai ales in zona litoralului, sudul Banatului si local in Muntenia.

Din cursul noptii de vineri (12 ianuarie) si pana in dimineata zilei de duminica (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitatii slabe cantitativ in majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub forma de ninsoare in Oltenia, Transilvania si pe arii restranse in Muntenia, mai ales lapovita si ninsoare in Dobrogea, Banat si Crisana, iar local la munte si in Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghetus.
Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminica (14 ianuarie) pe litoral, sud-vestul Olteniei si sudul Banatului.

In intervalul mentionat, vremea se va raci, astfel ca duminica temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar noptile de la inceputul saptamanii viitoare vor fi geroase indeosebi in nordul, nord-estul si centrul tarii.

Comenteaza prin Facebook

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here