Protocol de colaborare intre Ministerul Tineretului și Sportului din România și Municipiul Bacău, pentru programele de tineret derulate in orasul nostru

Primarul Bacaului, Cosmin Necula, a semnat impreuna cu Marius Dunca, ministrul  Tineretului și Sportului, un protocol de colaborare care va sta la baza tuturor parteneriatelor și programelor de tineret derulate în Bacău.

În cadrul conferinței de presă organizate de către reprezentanța UNICEF în România, prin dna. ambasador Sandie Blanchet, Ministerul Tineretului și Sportului din România, prin dl. ministru Marius Dunca și prin dna. secretar de stat Gabriela-Maria Podașcă, Ministerul Tineretului și Sportului din Republica Moldova, prin dl. ministru Victor Zubcu și Municipiul Bacău, prin dl. primar Cosmin Necula, pe tema schimbului de experiență și bune practici din cele două țări, în dezvoltarea serviciilor integrate pentru adolescenți și tineri la nivel local, a fost semnat protocolul de colaborare care va sta la baza tuturor parteneriatelor și programelor de tineret derulate în Bacău. Momentul a fost unul cu semnificație istorică, pe 27 martie 1918 fiind votată Unirea Basarabiei cu România de către Sfatul Țării (Parlamentul Republicii Democratice Moldovenești).

Protocolul de colaborare oferă cadrul instituţional necesar pentru dezvoltarea și derularea de programe și proiecte comune între Ministerul Tineretului și Sportului din România și Municipiul Bacău, pe toate domeniile în care sunt implicați tinerii și adolescenții din România.

„Este datoria și responsabilitatea noastră să investim în tineri, să investim în viitor, căci un popor fără tineret este un popor fără viitor, și aici, la această masă, ne aflăm toți factorii decizionali, cei care pot influența luarea unor decizii”, a subliniat dl. Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului din România.

„Este un punct de început în România pentru acest tip de parteneriat, pentru parteneriatele încheiate de către orașele care vor deveni capitale ale tineretului în România, dar și în Republica Moldova. Elementele concrete stabilite prin acest protocol constau, pe de o parte, în armonizarea politicilor de tineret ale Municipiului Bacău cu cele ale Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bacău și, pe de altă parte, cu politicile Ministerului Tineretului și Sportului. Nu este un protocol încheiat doar pe un anumit domeniu, ci unul care oferă posibilitatea Municipiului Bacău și Ministerului Tineretului și Sportului din România să colaboreze pe parcursul acestui an în toate proiectele și programele pe care ministerul le dezvoltă, inclusiv parteneriate cu diverse federații sportive, pe diferite programe derulate în acest an. În plus, în Bacău va avea loc Gala Tineretului din România în acest an, iar în paralel colaborăm pentru dezvoltarea Centrului de Tineret din Bacău”, a precizat dl. Cosmin Necula, primarul Municipiului Bacău.

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here