Prefectura Bacau : „Pana la data de 15 august s-au solutionat cu 5119 mai multe cereri de pasapoarte fata de anul trecut”

La Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, serviciile pentru cetăţeni sunt asigurate prin program prelungit de lucru, cu două ore în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 08.30 – 18.30 şi prin program de lucru normal în fiecare sâmbătă, în această perioadă a anului, până la sfârşitul lunii august.

De asemenea, pentru o rezolvare cât mai eficientă a problemelor cu care se confruntă cetăţenii solicitanţi de paşapoarte, este asigurat un program zilnic de audienţe.

În luna iulie a anului curent, au fost înregistrate un număr de 4636 cereri pentru eliberare paşapoarte, iar în luna august, până la această dată, au fost înregistrate un număr de 2721 de cereri, în total, pentru acest an, până la 15 august, fiind depuse un număr de 24588 de cereri de paşapoarte simple, cu 5119 mai multe cereri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În prezent, activitatea de lucru cu publicul la ghişeele de primiri documente şi preluări imagini se desfăşoară la patru staţii de lucru, în afara zilei de marţi, când o staţie de lucru este montată la ghişeul mobil Oneşti.

​De asemenea, este pusă în aplicare metoda de personalizare a bonurilor de ordine, prin distribuirea acestora în fiecare zi lucrătoare. La această dată, cetăţenii se pot programa pentru aceeaşi zi – cazurile speciale analizate în audienţă, cât şi pentru următoarea săptămână.

​Ordinea este asigurată prin intermediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Gruparea de Jandarmi Mobilă, în baza protocolului încheiat începând cu luna iunie, cât timp situaţia perioadei foarte aglomerate va impune acest lucru.

Comunicat Prefectura Bacau

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI