Prefectul Bacaului: „In prezent, se circulă pe toate drumurile de pe raza judeţului Bacău”

Astăzi, de la ora 16.00, prefectul Ioan Ghica a participat, alături de subprefectul Sorin Ailenei, primarul Municipiului Bacău, domnul Cosmin Necula şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la şedinţa operativă privind gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice, în sistem videoconferinţă, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne şi susţinută de ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan.

În cadrul videoconferinţei, prefectul Ioan Ghica a declarat că „în prezent, se circulă pe toate drumurile de pe raza judeţului Bacău”.

În judeţul Bacău, în perioada 10.01.2017, ora 08.00 – 11.01.2017, ora 08.00, vremea este, în continuare geroasă. Va mai ninge local, în general, slab cantitativ. Vântul se va intensifica treptat din sector Nordic, cu viteze de până la 55 – 60 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

Maximile diurne prognozate se vor situa frecvent între -10 şi – 8 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -15 şi -12 grade.

  1. Situaţia înregistrată pe reţeaua de drumuri naţionale aferentă judeţului Bacău:

In prezent, se circulă  pe toate drumurile naţionale din judeţ pe un carosabil umed sau acoperit cu un strat subţire de zăpadă frământată.

S-a acţionat pentru înlăturarea zăpezii de pe carosabil cu 21 utilaje cu răspânditor şi lamă şi 3 utilaje Unimog.

b). Situaţia înregistrată pe reţeaua de drumuri judeţene aferentă judeţului Bacău:

Potrivit informaţiilor primite, partea carosabilă a drumurilor judeţene este acoperită cu zăpadă continuă.

Nu sunt drumuri cu circulaţia întreruptă.

Se circula îngreunat pe următoare tronsoane de drum:

  • DJ 119 Bacău – Sărata
  • DJ 119 A Conţeşti – Urecheşti
  • DJ 153 H Buhuşi – Runc
  • DJ 119 A Sascut – Bereşti
  • DJ 252 C Corbasca – Gherdana
  • DJ 252 A Răcătău – Horgeşti.

În cursul zilei de astăzi, s-a acţionat pentru curăţarea părţii carosabile cu 17 utilaje cu răspânditor şi lamă, 5 buldoexcavatoare, 5 autogredere, 3 autofreze, 1 utilaj tip Wolă şi 8 încărcătoare frontale.

Nu sunt localităţi izolate la nivelul judeţului Bacău.

c). Spaţii amenanjate pentru cazarea persoanelor fără adăpost, în municipii şi oraşe:

În judeţul Bacău, în cursul zilei de astăzi, au fost cazate 47 de persoane fără adăpost în spaţiile amenajate din Bacău, Comăneşti, Moineşti şi Oneşti.

Se continuă acţiunile de intervenţie operativă pentru curăţarea părţii carosabile, salvarea, protecţia şi sprijinul  persoanelor aflate în nevoie, ori a bunurilor, după caz, de către toate structurile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

               Cetăţenii sunt rugaţi să se informeze anterior efectuării unor deplasări, cu privire la situaţia drumurilor şi a traficului, să se asigure corespunzător pentru a face faţă viscolului şi ninsorilor abundente, precum şi să evite efectuatea acelor deplasări care suportă amânare.

              În cazul apariţiei oricărui tip de risc care poate genera o situaţie de urgenţă, Sectretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău poate fi anunţat la telefon: 0234/550000 sau fax: 0234/575053.

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here