Perchezițiile DNA în dosarul corupției de la Consiliul Județean Bacău s-au încheiat joi seară, după ora 22.00

0

Procurorii DNA au finalizat, joi seară, după mai mult de 15 ore, percheziţiile la sediul Consiliul Judeţean Bacău şi la alte 27 de adrese din judeţ, sedii de instituţii şi locuinţe ale unor funcţionari suspectaţi de fapte de corupţie, fiind ridicate numeroase documente.

vila_dragos_benea„Percheziţiile au fost finalizate după ora 22.00. Nu putem preciza dacă au fost aduse sau nu persoane în vederea audierilor la sediul central al DNA. În schimb, vă putem preciza că s-au ridicat documente care au legătură cu ancheta desfăşurată în acest caz”, a declarat, joi, responsabilul mass-media al DNA, Adrian Diaconu, citat de portalul de știri Gândul.info. Percheziţiile din judeţul Bacău au avut loc la 28 de adrese, printre care şi trei instituţii publice, într-o cauză privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2005-2012, a anunţat joi Direcţia Naţională Anticorupţie.

Perchezițiile au vizat inclusiv locuința șefului Consiliului Județean (foto), Dragoș Benea, dar și firme aparținând membrilor familiei acestuia. Procurorii au mai percheziționat sediul Serviciului Public Județean de Drumuri, condus de Valentin Palea, un apropiat al președintelui CJ, precum și biroul șefei Serviciului Achiziții Publice din cadrul CJ, Mariana Mitruți, mâna dreaptă a lui Benea în domeniul licitațiilor.

Potrivit avocatului Liviu Ghioc, care l-a asistat pe Benea la perchezițiile efectuate de comisarii DNA, pe numele șefului CJ nu a fost emis un mandat de aducere, nici de reținere, descinderea oamenilor legii vizând – deocamdată – colectarea de înscrisuri în vederea documentării vastului dosar de corupție lucrat de DNA București. Surse judiciare au lăsat de înțeles că la originea demarării investigațiilor s-ar afla și un denunț formulat, în urmă cu un an de zile, de afaceristul Costică Rusu, patronul firmei de construcții Rombet, azi în insolvență.

costica rusu - rombetAcesta l-a acuzat pe Benea, într-o conferință de presă, că l-a „țepuit” cu 500.000 de euro, bani neplătiți de șeful CJ în urma construcției clădirii de birouri Buena Vista (azi sediul Băncii Transilvania), aflată în patrimoniul societății ANAS Trading, deținută de Adriana Nistor, soția lui Benea. „Cu Dragoş s-au purtat toate negocierile, el venea pe şantier, cu el am discutat aici, la sediul Rombet. Am martori 200 de oameni care au lucrat la clădire”, declara Rusu (foto) în martie 2013.

Consiliul Judeţean Bacău este condus, din 2004, de Dragoş Benea, ajuns între timp și lider al filialei judeţene a PSD, precum şi de vicepreşedinţii Ionel Floroiu, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, şi Claudiu Constantin Năstasă (PNL). Un protejat al fostului primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, Benea a avut o carieră administrativă fulminantă. După un mandat de viceprimar al Bacăului (2000-2004), pesedistul a devenit – din 2004 – cel mai tânăr președinte de consiliu județean din țară, preluând frâiele județului la vârsta de 28 de ani. 

Ultima declarație de avere depusă de Benea datează din iunie 2014 și atestă că șeful CJ deține un teren intravilan de 3100 mp și două ceasuri în valoare de 3000 euro, achiziționate în urmă cu mai bine de 10 ani. Dragoș Benea a încasat peste 55.000 lei, venituri ridicate de la CJ, precum și mai multe mii de euro – cu titlul de decontări – din partea Comitetului Regiunilor (Bruxelles).

*Sursă foto percheziții Consiliul Județean: Deșteptarea

 

 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.