Municipiul Bacău a preluat astăzi, în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local, titlul de „Capitala Tineretului” din România

Municipiul Bacău a preluat astăzi, în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local, titlul de „Capitala Tineretului” din România, titlu obținut în toamna anului trecut, cu prilejul „Summit-ului tinerilor” organizat la Timișoara.

Primarul Cosmin Necula a declarat, în cadrul ședinței, că acest proiect este important atât pentru municipiul Bacău cât și pentru întreaga regiune de nord-est.

‘Este un proiect deosebit de important pentru municipiul Bacău, un proiect capabil de a așeza municipiul Bacău pe o hartă a evenimentelor din România. Este foarte important pentru întreaga regiune de nord-est, considerată ca una dintre cele mai sărace regiuni din Uniunea Europeană. Consider că acest proiect este necesar să se desfășoare în fiecare an în municipiul Bacău. Propunerea de alocare financiară de 2 milioane de lei trebuie să existe în fiecare an pentru tinerii din municipiul Bacău. Vom avea cât mai multe și diverse evenimente, pe baza creației tinerilor care vor obține aceste fonduri. Consider că principala investiție pe care o putem face, ca executiv, este investiția în tineri, investiție care își va vedea roadele peste 10 — 15 ani. Acest titlu înseamnă, pe lângă recunoașterea tinerilor, și o mare provocare și o mare obligație pentru municipiul Bacău de a duce cu succes această candidatură. Timișoara a făcut-o cu deosebit succes’, a declarat primarul Cosmin Necula ( sursa : agerpres.ro )

Beneficiile pentru oraș pot veni sub multiple planuri: de la impulsionarea turismului, până la impunerea unor evenimente de anvergură care să rămână și după predarea ștafetei către următoarea Capitală a Tineretului. Avem, în același timp, un obiectiv asumat prin dosarul de candidatură: crearea unui Centru de tineret în Municipiul Bacău, centru prins cu o alocare substanțială în bugetul pe 2017.

Titlul  de „Capitala Tineretului” din România a ajuns in Bacau datorita implicarii unor organizații locale  precum: Surf the Earth, Ingenious Drama, Liga Studenților din Universitatea „Vasile Alecsandri”, Asociația Elevilor, Romanian Youth Movement for Democracy sau Asociația „Be Great”.

Potrivit lui Gabriel Postolache, președintele Fundației Tinerilor din Bacău, cele 5 domenii pe care se vor activitățile din cadrul proiectului sunt cultură, sport, antreprenoriat, educație și mediu.

Municipiul Bacău este viitoarea Capitală a Tineretului din România în perioada 2 mai 2017—1 mai 2018, desemnarea având loc într-un eveniment găzduit în luna noiembrie 2016 de Timișoara, ultima capitală a tineretului.

Câștigătorul a primit și un premiu de 50.000 de euro, acordat de Consiliul Tineretului din România, Federația SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT și Banca Comercială Română.

Este un moment istoric pentru că după foarte mult timp putem sărbători și un alt eveniment. Tinerii din Bacău au reușit să pună la un loc Transilvania, Banat, Moldova și sperăm în cel mai scurt timp Țara Românească. Avem nevoie de forțe generale, de o mobilizare generală a mediului administrativ și privat. Credem că tinerii sunt ceea ce reprezintă România în 2020. Timpul trece foarte repede, ceea ce rămâne în spatele nostru este o construcție de care toți cei care vin după noi trebuie să fie mândri. BCR a avut un vis pe care astăzi și l-a împlinit, acela de a fi un susținător real al tinerilor’, a declarat marți, la Bacău, Dana Demetrian, vicepreședinte al BCR. ( Sursa : agerpres.ro )

 

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here