Lucrarile la Aeroportul Bacau se apropie de final

Proiectul de modernizare al Aeroportului Bacau ar putea fi finalizat pana la finalul acestui an. Investitia de 15 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii traficului aerian și pentru creșterea capacității portante și modernizarea pistei de aterizare și decolare are sanse sa se incheie la finalul lunii septembrie.


In luna septembrie a anului trecut a fost aprobat Master Plan-ul pentru Transport care a inclus și programul de reabilitare și modernizare a Aeroportului Internațional ”George Enescu” din Bacău.

La această oră, lucrările sunt finalizate în proporție de 85%, urmând ca până la sfârșitul lunii septembrie terminalul nou și parcarea să fie recepționate.
Dat fiind faptul că o serie de investiții și dotări din acest proiect sunt în sarcina Romatsa, lucrările vor fi finalizate și recepționate în etape. Noi ne vom ocupa de recepția terminalului și parcării, care are o capacitate de 258 de locuri, urmând ca de turnul de control să se ocupe Romatsa, instituție care va obține și licențele de funcționare”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.

    În afara pistei, turnului de control și parcării, investițiile includ și terminalul de pasageri, terminalul intermodal pentru transport rutier (autocare, microbuze), clădirile tehnice (garaj, utilaje, uzină electrică, centrală termică), scările pentru pasageri, sistemul de balizaj, o platformă de întoarcere, două căi de rulare, platforme RESA (zone de siguranță la capătul pistei), echipamente de securitate, o unitate de pornire cu aer comprimat pentru aeronavele turboreactoare și o parcare pentru călători cu 258 de locuri.

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here