Habitat for Humanity incepe luni, 2 octombrie, constructia a 36 de locuinte pentru familiile cu venituri mici

36 de locuinte in doar 5 zile

Habitat for Humanity România construiește 36 de locuințe în doar 5 zile în cartierul Izvoare din Bacău, pentru a ajuta familiile cu venituri mici, selectate în urmă cu un an.

Evenimentul ia startul luni, 2 octombrie si se incheie vineri, 6 octombrie. 450 de voluntari români și internaționali vor munci, alături de familiile beneficiare, la ridicarea caselor în care acestea vor locui.

‘Ne bucurăm că vom sărbători Ziua Mondială a Locuirii pe șantierul din Bacău și că între 2 și 6 octombrie vom face un pas important pentru a ajuta cele 36 de familii să înceapă o viață nouă. Totodată, prin acest proiect ambițios continuăm eforturile din ultimii ani de a pune pe agenda publică problemele de locuire cu care se confruntă jumătate din populația României. Suntem recunoscători pentru susținerea pe care am primit-o din partea Primăriei Municipiului Bacău și a partenerilor noștri, care au rămas alături de proiect și ne-au ajutat să ne respectăm angajamentul luat față de familii,’ a declarat Roberto Pătrășcoiu, Director Național Habitat for Humanity România.

Chef Robert Rainford impreuna cu Chef Foa vor gati pentru cei 450 de voluntari

Celebrul bucătar canadian Robert Rainford, cunoscut pentru emisiunea ”Licence to grill”, vine în România pentru a găti, împreună cu Chef Foa, pentru 450 de voluntari care construiesc 36 de case în 5 zile pe șantierul Habitat for Humanity din Bacău. Între 2 și 6 octombrie, Robert Rainford va coordona un show spectaculos de live cooking la BIG BUILD, cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat din Europa.

 

 

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări, cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Cu sprijinul a peste 32 000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69 000 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.

 

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here