Festivalul filmului si teatrului armenesc va avea loc in acest weekend

Uniunea Armenilor din România – Sucursala Bacău în parteneriat cu Primăria Municipiului Bacău și Consiliul Local organizează Festivalul filmului și teatrului armenesc – „Hayastan”, în perioada 01-03 septembrie 2017.

În cadrul evenimentului, vor avea loc workshop-uri destinate copiilor, concerte stradale și dansuri tradiționale armenești, precum și piese de teatru și proiecții de filme cu reprezentanți ai comunității armene. Mai mult decât atât, standurile cu produse specifice comunității armene, standul de caligrafie și cel de carte vor completa atmosfera autentică, regasită bineinteles și în tradiția sărbătoririi Vartavarului.

Festivalul Hayastan va aduce ziua Vartavarului la Bacău, printr-o simulare organizată a acestei sărbători, cu precizarea că numai cei ce își vor manifesta dorința de a participa vor lua parte la așa-zisă bătaie cu apă, pentru a nu crea neplăceri trecătorilor. Obiceiul şi energia momentului vor cere să ne bucurăm în pași de dans armenesc pe muzică tradițională, creând ocazia ca doritorii să și învețe pașii de bază din coregrafiile dansurilor de grup.

Program Festival „Hayastan”

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here