Din 2018, toate taxele auto vor fi restituite pe cale administrativa

Taxele auto care au fost platite de romani vor putea fi restituite din 2018, prin intermediul unor proceduri administrative. Cererile de restituire vor fi depuse la organele fiscale competente, pana la 31 august 2018.

Cererile de restituire trebuie depuse la organele fiscale competente (structurile de specialitate din cadrul Fiscului cu atribuții de administrare a creanțelor fiscale, inclusiv unitățile subordonate lor) și vor trebuie însoțite (în original/copie) de documentul doveditor al taxei speciale, taxei pe poluare, taxei pentru emisiile poluante sau timbrului de mediu, respectiv chitanța fiscală/ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății. Pe lângă aceste documente, proprietarii de mașini vor trebui să depună și copiile cărții de identitate a mașinii și certificatului de înmatriculare.

Cum se va realiza restituirea taxei auto :

  • pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018;
  • pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Sirsa: avocatnet

 

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI