Dedeman, in topul brandurilor romanesti, dupa Dacia si eMAG

Dacia, eMAG si Dedeman ocupa primele 3 locuri in topul brandurilor romanesti. Analiza a fost realizata de compania de evaluare si strategie de brand, Brand Finance.

Conform studiului, valoare brandului Dacia este de 1,2 miliarde de euro, urmata de eMAG cu 361 mil euro si Dedeman cu 206 mil euro.

”Modelul de evaluare a valorii brandurilor aplicat cuprinde în principal analiza şi estimarea veniturilor financiare aferente brandului respectiv, forţa acelui brand, dar şi aplicarea altor metode de evaluare financiară conform standardelor internaţionale”, se arată în raportul Brand Finance.

Cele mai valoroase zece branduri romanesti insumeaza o valoare de peste 2,5 miliarde de euro.

Dupa Dacia si eMAG, compania bacauana Dedeman ocupa pozitia a 3-a, cu o valoare de 206 milioane de euro. Dedeman a excelat in modelul de business traditional al magazinelor de materiale de constructii si pentru amenajari interioare – dar a valorificat tendintele moderne de amenajare a casei, bricolaj de top do-it-yourself (DIY) si comert modern. Dedeman este cel mai valoros brand cu actionariat 100% romanesc.

foto Adevarul

Sursa: brandfinance.com

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here