Daca ITP-ul este expirat sau dreptul de proprietate nu este transcris in 90 de zile, inmatricularea auto va si suspendata

Vineri, printr-o ordonanta de Guvern, au fost modificate o serie de reguli pentru soferi.

Astfel, se va impune suspendarea de drept a înmatriculării unui autovehicul dacă noul proprietar nu solicită la timp autorităților transcrierea dreptului de proprietate sau dacă inspecția tehnică periodică este expirată sau anulată.

Termenul de transcriere va fi extins de la 30 la 90 de zile.  În primul rând, înmatricularea unui autovehicul va fi suspendată dacă noul proprietar sau cumpărătorul nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

În cazul în care, până la transcriere, intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul va curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate. În al doilea rând, ordonanța stabilește că suspendarea înmatriculării va interveni și la expirarea sau anularea inspecției tehnice periodice a vehiculului.

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI