Cod galben de ger pentru toata tara pana luni, cu temperaturi de pana la -25 de grade

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de ger valabil pentru aproape toata tara, valabil sambata, duminica si luni si un cod galben de  intensificari ale vantului, zapada spulberata si troienita, valabil pana duminica ora 22.00, valabil pentru jumatatea estica a Romaniei.

Judetul Bacau se afla sub atentionare de cod galben  de vant si zapada pana pe 8, iar pana pe 9 ianuarie sub cod galben de ger.

Potrivit primei atentionari, pana luni vremea va fi geroasa in cea mai mare parte a tarii, atat ziua, cat si noaptea.

Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent intre -16 si -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse intre -25 si -15 grade.

Vremea geroasa va persista in majoritatea regiunilor si pe parcursul saptamanii viitoare.

Conform celui de-al doilea cod galben, in estul si sud-estul tarii, dar si la munte, vor fi perioade in care vantul va avea intensificari, cu viteze de 50…60 km/h si, pe arii restranse, 70…75 km/h, spulberand si troienind zapada.

In special in cursul noptii de sambata spre duminica (07/08 ianuarie) si pe parcursul zilei de duminica (08 ianuarie) in Moldova, Dobrogea, estul Munteniei si local in Carpatii Meridionali si Orientali, temporar va mai ninge si se va depune strat nou de zapada.

Ninsori, in general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local si in regiunile centrale si in restul regiunilor sudice, iar in extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificari ale vantului, mai noteaza meteorologii.

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here