Casa memoriala „G.Bacovia”, „reparata” printr-un proiect de aproape 120.000 euro. Vezi cine l-a facut

1

Casa memoriala „George Bacovia” va fi reabilitata in cadrul unui proiect de aproape 120.000 euro. Consilierii judeteni au aprobat la ultima sedinta (28 iunie) documentatia tehnico – economica vizand repararea imobilului. Ani de zile, casa lui Bacovia – o emblema istorica intr-un oras sarac in continut cultural – a fost lasata de izbeliste de sefii judetului. Demararea procedurilor de reabilitare vine in contextul inserarii casei in diferite strategii de impulsionare a turismului in judetul Bacau, elaborate de Consiliul Judetean. 

Valoarea proiectului de reparare a emblematicei case Bacovia se ridica la peste 515.000 lei, din care 389.000 lei reprezinta lucrarile de constructii si montaj. Conform proiectului aprobat de alesii judeteni, durata de realizare a reabilitarii este de 9 luni, suprafata construita a imobilului fiind de aproximativ 193 metri patrati. Proiectul de reabilitare a fost realizat de arhitectul Teodor Anghel (SC Adra Exim SRL), unul dintre putinii arhitecti bacauani cu licenta pentru realizarea de proiecte de reparare a imobilelor clasificate drept monumente istorice.

Casa memoriala „George Bacovia” a fost deschisa publicului la 1 octombrie 1971. Imobilul este casa in cara parintii marelui poet simbolist s-au mutat in 1906. Poetul a locuit in aceasta casa timp de 22 ani, in intervalul 1906 – 1928. Imobilul se afla pe lista monumentelor istorice de patrimoniu, elaborata in 2004 de Ministerul Culturii si Cultelor. Casa adaposteste mai multe manuscrise originale, piese de patrimoniu, precum si obiecte de uz personal care au apartinut lui George Bacovia.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

  1. […] Daca statuia marelui poet pare condamnata la uitare, devenind o pata pe obrazul orasului, nu acelasi lucru se poate spune despre casa memoriala a lui Bacovia. Aceasta va face obiectul unui amplu proces de reabilitare, finantat cu bani de la Consiliul Judetean (CJ), autoritatea publica ce tuteleaza monumentul de patrimoniu. Astfel, conform unui proiect aprobat de alesii judeteni, valoarea proiectului de reparare a emblematicei cladiri se ridica la peste 515.000 lei, din care 389.000 lei reprezinta lucrarile de constructii si montaj. Potrivit proiectului aprobat de CJ, durata de realizare a reabilitarii este de 9 luni, suprafata construita a imobilului fiind de aproximativ 193 metri patrati.?Proiectul de reabilitare a fost realizat de arhitectul Teodor Anghel (citeste mai multe AICI). […]

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.