BIG BUILD: 36 de case au fost construite in 5 zile, in cartierul Izvoare din Bacau

Habitat for Humanity România a finalizat construirea a 36 de case într-un timp record de 5 zile, în cadrul BIG BUILD, cel mai mare eveniment de construire accelerată și voluntariat din Europa. Peste 820 voluntari unici au lucrat între 2 și 6 octombrie pe șantierul din cartierul Izvoare din Bacău, unde vor locui, de anul viitor, 117 părinți și copii din 36 de familii cu venituri reduse.

 BIG BUILD, cel mai mare eveniment de construire accelerată și voluntariat din Europa, a adus împreună zilnic, pe șantierul Habitat for Humanity din Bacău, peste 700 de persoane – voluntari, familii partenere, specialiști în construcții, bucătari și echipa Habitat for Humanity România.

De-a lungul celor 5 zile, locuințele au fost ridicate cu ajutorul a peste 820 de voluntari diferiți veniți la Bacău din toate colțurile țării și din Irlanda de Nord, Slovacia, Germania, SUA și Marea Britanie. Sportivi olimpici, vedete TV, angajați ai companiilor partenere Habitat for Humanity România, studenți sau persoane care        și-au luat concediu 5 zile pentru a da o mână de ajutor au lucrat împreună cu familiile beneficiare și au prestat împreună, în cele 5 zile ale evenimentului, 20.000 de ore de voluntariat. Voluntarii Habitat for Humanity România au pornit lucrul, în prima zi, de la fundațiile caselor și au ajuns, în ultima zi, să finalizeze exteriorul celor 36 de locuințe. Echipele de voluntari au fost ghidate și ajutate de 100 de specialiști în construcții, care au supravegheat lucrările de construire și le-au explicat voluntarilor cum se ridică pereții, cum se aplică vata minerală și gips cartonul sau cum se montează acoperișul.

Casele au 2 sau 3 camere și sunt construite în regim duplex, triplex și cvadruplex. Ele vor fi locuite, începând cu anul viitor, de 36 de familii cu venituri reduse din Bacău, care au fost selectate anul trecut în programul Habitat for Humanity România.

Cele 36 de locuințe construite în cadrul BIG BUILD 2017 sunt amplasate în cartierul Izvoare din Bacău, lângă alte 8 case ridicate de voluntarii Habitat for Humanity România în cadrul BIG BUILD 2015.

 

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here