Memorandum pentru transparență, promovat de Guvern. Deconcentratele – obligate să afișeze pe site-uri datele de interes public

0

Guvernul va aproba săptămâna viitoare un memorandum ce va obliga administraţia centrală şi instituţiile deconcentrate să afişeze din oficiu unele date de interes public pe site-urile lor. Anunţul a fost făcut la RFI de ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru. Memorandumul va viza între altele achiziţiile publice.

Violeta Alexandru spune că prin acest memorandum care ar urma să intre în vigoare la jumătatea lunii martie, se doreşte eliminarea „modului abuziv de a se cere preţ pe copierea documentelor, cu scopul evident de a descuraja solicitantul de informaţii”.

Memorandumul va viza „toate ministerele, toate companiile din subordinea ministerelor, toate instituţiile prefecţilor din teritoriu, toate instituţiile deconcentrate ale ministerelor, urmând ca prin structurile asociative ale administraţiei locale să determinăm şi autorităţile locale să se alinieze acestei practici generale”.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.